Festival Via Musica trapt af met 'Femmes Fatales'

Regio - Het Flevolandse Festival Via Musica, voorheen Travelling in Baroque, staat dit jaar in het teken van Parijs. De aftrap vindt plaats op zaterdag 22 juni in De Beleving in Zeewolde.

Het Apollo Ensemble brengt het programma 'Femmes Fatales', er is een proeverij met Franse hapjes en ’s avonds kookt chef-kok Erik Vos een driegangenmenu.

Festival Via Musica wordt gehouden van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus. Iedere dag op een andere locatie; in Almere-Haven, Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde. In Dronten vindt het slotconcert plaats.

Avontuurlijke reis door tijd en ruimte

‘Via Musica voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte. Tijdens deze vierdaagse reis treffen we elkaar met de mooiste en verrassendste muziek van diverse eeuwen, stijlen en met een zeer afwisselende bezetting’, vertelt Marion Boshuizen van Festival Via Musica. ‘Concerten worden afgewisseld met film, poëzie en gastronomie. Deze reis vindt fysiek plaats in alle bekende en onbekende plekken van Flevoland. Reis mee, proef de sfeer van kwaliteit en kom binnen in de fantastische wereld van de muziek.’

Aftrap in Zeewolde

De aftrap wordt op 22 juni gehouden in Zeewolde. Het Apollo Ensemble brengt het programma Femmes Fatales, geschreven door de Franse componist André Campra. Hij beschrijft het leed dat door de liefde veroorzaakt wordt. Dat is in zijn ogen de schuld van de vrouw. In 1715 komt daar een Nederlands antwoord op in de vorm van een tegencantate: L’apologie des Femmes, geschreven door Quirinus van Blankenburg. Op muzikale en humoristische wijze wordt hier zomaar een discussie over liefde uitgevochten.

Tegenstellingen

‘Het concert, de proeverij en het diner staan in het teken van tegenstellingen. Campra tegen Van Blankenburg, Frankrijk versus Nederland.’ Het concert begint om 15.30 uur. Tussendoor worden Franse hapjes geserveerd en wordt het programma van het festival dat in augustus door heel Flevoland trekt toegelicht. Om 19.00 uur start het 3-gangen diner, geheel in stijl met een Nederlands en een Frans gedeelte. De thema’s van de muziek komen terug in de gerechten en er worden veel biologische streekproducten gebruikt. 

Reserveren

Men kan kiezen voor concert met proeverij en diner, of alleen concert en proeverij. Reserveren is wel gewenst. Dat kan via de website van het festival: www.festivalviamusica.nl, per e-mail info@festivalviamusica.nl of eventueel per telefoon 0320-227718. Wanneer er dieetwensen zijn dan kan dat worden doorgegeven bij de reservering.

De Beleving is te vinden aan de Winkelweg 61 in Zeewolde.