De Meerpaal komt met Infotainment over 'Verslaving'

Dronten - De Meerpaal Welzijn in Dronten houdt op woensdagavond 19 juni opnieuw een Infotainment. Het thema is 'Verslaving'.

Infotainment organiseert bijeenkomsten rondom een thema waarbij informatie, ondersteuning, lotgenotencontact en entertainment samenkomen.

Tijdens de avond is er een truck van VRROOM aanwezig waar je door middel van Virtual Reality kunt ervaren hoe het is om onder invloed van drugs te zijn. Een stukje entertainment om je een kijkje te geven, maar uiteraard niet bedoeld om gebruik te stimuleren. Gedurende de avond (tijdens de informatiemarkt en de lezing) krijgen bezoekers te horen wat een verslaving kan inhouden en bij welke organisatie ze terecht kunnen die hulp en ondersteuning bieden.

Interactieve lezing

De interactieve lezing, verzorgd door ervaringsdeskundige en psycholoog Laurens Veltman, zal gericht zijn op ‘De verslavende digitale wereld’. Hier krijg je onder andere antwoord op vragen als ‘Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld en social media?’ en ‘Waarom kunt u als ouder zo lastig tot uw zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders?’.

De avond begint om 19.00 uur en vindt plaats in De Meerpaal. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan dit event. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar via Hanna Martens, 06-10993525 of h.martens@meerpaal.nl.