Vijf keer ondersteboven hangen

Biddinghuizen Over twee weken nemen de eerste bezoekers plaats in Untamed, de nieuwe achtbaan van Walibi Holland. Op 1 juli wordt de achtbaan officieel geopend. ‘En daar kijken we enorm naar uit!’, zegt Mascha van Till, directeur van Walibi Holland.

Untamed is gebouwd op de fundamenten van Robin Hood. Achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction legt momenteel de laatste hand aan de achtbaan. De houten fundering is verstevigd, zodat de stalen track er bovenop geplaatst kon worden.

Ondersteboven hangen

‘Het is de eerste hybride achtbaan van Europa en het is de enige in de wereld met vijf inversies (waarbij je voor korte tijd ondersteboven hangt)’, vertelt Van Till enthousiast. ‘Untamed wordt sneller en hoger dan Robin Hood. De achtbaan heeft een houten skelet en een stalen track. De baanlengte is 1.085 meter en de duur van de rit is 106 seconden.’

Verwachtingen overtreffen

Walibi is ieder jaar bezig met vernieuwing. Dit jaar wordt Untamed gelanceerd en is het gebied, Wilderness (voorheen Sherwood Forest) helemaal vernieuwd. ‘Een groot deel van onze gasten komt vaak in attractieparken, ze spelen thuis dagelijks sensationele games en hebben hoge verwachtingen van ons. Dit betekent dat we ieder jaar hun verwachtingen willen overtreffen’, vertelt ze.

Aftellen

Voor wie nu Walibi bezoekt kan op de aftelklokken in het attractiepark meekijken hoelang het nog duurt voordat Untamed open is voor publiek.

‘We verwachten een stijging van het bezoekersaantal. We merken dat gasten uit het buitenland de ontwikkeling op de voet volgen en niet kunnen wachten tot de opening van onze aanwinst.’

Geheim

Hoe Untamed wordt geopend is nog geheim. ‘Daar maken we vanzelfsprekend op de bekende Walibi-wijze een feestje van’, besluit Van Til enthousiast.

Houd dus de website van Walibi Holland in de gaten voor het allerlaatste nieuws.