Robots besturen in de bibliotheek

Lelystad - Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen vrijdag 14 juni in de Flevomeer Bibliotheek Lelystad robots besturen tijdens Vrijdag Blijdag.

Dash en Dot

Deze middag, die duurt van 16.00 tot 17.00 uur, leren kinderen de robots Dash en Dot programmeren en besturen. De begeleiders van 21TechClub helpen de kinderen stap voor stap met het technische proces van de robots.

Robots zijn overal: in fabrieken, robotstofzuigers en -grasmaaiers, maar natuurlijk ook in films. Dash en Dot zijn twee robots die de kinderen zelf kunnen programmeren en besturen, middels speciale software op tablets.

21TechClub

In de 21TechClub komen de kinderen iedere zaterdag bij elkaar in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. In een vaste groep met vaste begeleiders. Hier werken zij samen aan een maandelijks thema rondom nieuwe technologie, programmeren, maker education en de 21e eeuwse vaardigheden. Op deze manier werken de kinderen op structurele basis, in een vertrouwde omgeving samen aan nieuwe vaardigheden. Vergelijk het met lid worden van een sportclub: voor een vast bedrag per maand leren kinderen op een vast wekelijks moment een sport. In de 21TechClub leren ze geen sport, maar de vaardigheden die ze in de nabije toekomst nodig hebben. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Gratis deelname

Deelnemen aan Vrijdag Blijdag is gratis. Wel is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website of in de bibliotheek bij de servicebalie. Er is een beperkt aantal plaatsen.