Veel misstanden in 'rommelhoekje' op bedrijventerrein Noordersluis

Lelystad - De landelijke eenheid van de politie trof dinsdagavond meerdere misstanden aan bij een controle op bedrijventerrein Noordersluis in Lelystad.

Gestolen scooter

Op een bedrijfsterrein dat nogal een rommelige indruk maakte, vielen de agenten van de ene verbazing in de andere. Weggepropt in een hoek achter wat onkruid stond een Poolse personenauto die al langere tijd niet meer geregistreerd stond. Het wrak van een scooter daarnaast bleek gesignaleerd te staan als gestolen.

[De tekst gaat verder na de foto]

Vleeswaren niet gekoeld

Bij het zoeken naar personeel troffen de agenten in een porto-cabin een bezorgrestaurant dat in bedrijf was aan. Het viel op dat er veel vleeswaren niet gekoeld stonden. Dit in combinatie met het gegeven dat het rondom het pand wemelde van het ongedierte deed de agenten besluiten om de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) te bellen en een vragen om een spoedinspectie. Hieruit bleek dat een aantal zaken niet op orde was. De NVWA handelt dit verder af.

Twijfel over afvoer bedrijfsafvalwater

Bij een ronde over de rest van het terrein bleek bij een fabriek van een voedselproducent ook een aantal zaken niet in orde. Zo ontstond er onder andere twijfel over de afvoer van bedrijfsafvalwater in het riool en de opslag van gevaarlijke stoffen. Het Team Milieu van Politie Midden-Nederland heeft, samen met de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi & Vechtstreek, direct een inspectie gedaan. De bevindingen van dat onderzoek worden in de komende dagen vergeleken met de verstrekte vergunningen en gemeentebesluiten, waarna er een besluit zal komen of en hoe er vervolg gaat komen.