De VakantieBieb is weer online

Lelystad/Dronten - De zomervakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In deze gratis app staan meer dan vijftig e-books voor jong en oud.

Deze e-books zijn voor iedereen te leen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. De jeugdtitels zijn sinds 1 juni beschikbaar, die voor volwassenen vanaf 1 juli.

Voor elk wat wils

De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Anna Woltz, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Alle leeftijdscategorieën

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app stimuleren de bibliotheken kinderen om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën.

Op de website www.vakantiebieb.nl staat meer informatie en zijn alle titels te vinden. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, zoals gezegd dus ook zonder lidmaatschap van de Flevomeer Bibliotheek.

De jeugdtitels zijn vanaf 1 juni beschikbaar, die voor volwassenen vanaf 1 juli. In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app.