Eventing: sport en gezelligheid voor hele gezin

Bant - De vijfde editie van Eventing Emmeloord wordt van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli gehouden in en nabij het Kuinderbos. Bij het evenement is ook veel aandacht voor de niet-paardensportliefhebbers. Zo’n veertig standhouders op de zomerfair zorgen voor een zaterdag vol gezelligheid en ontspanning.

Eventing is wellicht de meest veelzijdige tak van de paardensport. Tijdens een meerdaagse wedstrijd leveren de deelnemers prestaties tijdens een dressuurproef, een springparcours, en een cross-country. De dressuur is op vrijdag 26 juli, de cross country op 27 juli en het springen op zondag 28 juli.

De spectaculaire cross trekt verreweg het meeste publiek. Over trajecten van ongeveer 3 tot 5 kilometer springen de paarden over 25 tot 30 natuurlijke hindernissen. Bij de bouw van de hindernissen wordt enthousiast assistentie verleend door bosbouwleerlingen van Helicon Opleidingen en door bewoners van het AZC in Luttelgeest. Helicon-leerlingen zorgen ook voor een trap naar “de bult”: een hoogte in het terrein vanwaar de toeschouwer een prachtig overzicht heeft over het terrein.

Internationaal

Het deelnemersveld kent uiteraard vertegenwoordigers uit Nederland, met natuurlijk de Flevolandse (olympisch) amazone Alice Naber, maar ook Duitsland en België zijn traditioneel goed vertegenwoordigd en ook worden weer aanmeldingen verwacht uit de Scandinavische landen en Oost Europa.

Eventing Zomerfair

De Eventing Zomerfair zorgt voor een heerlijk dagje uit voor de niet-paardensportliefhebber. Op de zaterdag zijn er de meeste activiteiten, met verkoopstands, demonstraties en veel vertier voor de kinderen. Het aantal deelnemers aan de fair ligt maar liefst rond de veertig, waaronder tien food- en dranktrucks.

Alvast een kleine greep uit het aanbod: live muziek, bomen slepen met trekpaarden, werk met jacht-, politie- en reddingshonden, schapenscheren, 4x4 rijden met Landrovers, een oldtimershow, ritjes op een menwagen. Langs het parcours zijn zandsculpturen te zien van Sikke-Bart Frieling, met als thema “Reis om de wereld”.De jongste bezoekers kunnen onder meer ponyrijden, voetballen in de pannakooi, een kabouterpad verkennen of een klimtoren bedwingen, en nog veel meer! De zomerfair is op zaterdag 27 juli, van 10 tot 17 uur. Een aantal standhouders is ook zondag 28 juli nog aanwezig.

NK boomslepen

Op zondag de 28e wordt tijdens Eventing Emmeloord een tweetal Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd. Bij het NK Boomslepen kunt u zien hoe in vroeger tijden met paarden bosbeheer werd bedreven. Daarnaast is er ook het NK Horse Horseboarding. Een spectaculaire sport waarbij op een skateboard achter een galopperend paard wordt geracet.

De provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder ondersteunen Eventing Emmeloord en zien het als een waardevol evenement om de provincie, de polder en het Kuinderbos goed op de kaart te zetten.

eventingemmeloord.nl