Herenhuizen en grachtenpanden aan Spiegelgracht

Lelystad - De Lelystadse wethouder Wonen, Janneke Sparreboom, doopte vrijdagmiddag de betonnen vloer van nieuwbouwproject Spiegelgracht in de wijk Warande. Dat gebeurde met het leegspuiten van een fles champagne.

Het markeerde de feestelijke bouwstart van 22 woningen van de Lelystadse ontwikkelaar ReadyforLiving in deelgebied De Olmen. Ongeveer 70 toekomstige bewoners en betrokkenen bij het project waren hierbij aanwezig.

De huizen van Spiegelgracht worden volledig volgens het ‘ReadyforLiving-principe’, dus kant en klaar, opgeleverd. Dat betekent: inclusief luxe keuken, badkamer, vloer- en wandafwerking - als onderdeel van de koopsom en naar smaak van de koper.

Een bijzondere rij…

De 22 nieuw te bouwen herenhuizen en grachtenpanden van Spiegelgracht vormen één lange rij van circa 125 meter aan het water van de aan te leggen gracht. ‘Zulke lange rijen worden normaal nooit gebouwd, het is dus een bijzondere rij,’ zegt projectontwikkelaar Radboud de Jong. ‘De ronde vormen, typerend voor dit deel van Warande, zie je ook in de architectuur van het project terug.’

De rij woningen van Spiegelgracht maakt deel uit van de omkadering van het plein waar de wijkvoorzieningen van Warande zijn gevestigd: de MFA met Kindcentrum Warande, de supermarkt van DEEN en verschillende medische en gezondheidsvoorzieningen, zoals een huisartsenpraktijk, fysiotherapeut en een tandarts. Onder de kopers van een woning in Spiegelgracht bevinden zich  weer veel mensen van buiten Lelystad. Zij komen onder andere uit Amsterdam, Zaandam, Heerhugowaard, Almere en Meppel.

'Hoofdstad van de nieuwe natuur'

Wethouder Janneke Sparreboom voorziet voor de toekomstige bewoners een plezierige toekomst en veel woongenot. Zij feliciteerde hen met hun keuze voor Lelystad, in het bijzonder met de nieuwe woonplek: ‘Wat een geweldige locatie is dit, aan het water, dicht bij  alle voorzieningen zoals school, huisarts en supermarkt. En vlakbij de natuur van Hollandse Hout en Oostvaardersplassen. Dat wordt alleen maar mooier als we de stad nog meer gaan positioneren als ‘Hoofdstad van de nieuwe natuur’. In dat kader krijgt kust- en natuurontwikkeling een hoge prioriteit. Iets waarvan bewoners van Warande zeker gaan meeprofiteren.’

Naar verwachting worden de woningen voorjaar 2020 opgeleverd.