MFC Swifterbant gaat er nu echt komen

Dronten – De gemeenteraad is donderdag zonder slag of stoot akkoord gegaan met de extra kosten voor de bouw van het multi functionele centrum (MFC) in Swifterbant. Nou ja, strikt genomen gebeurt dat eind deze maand tijdens de raadsvergadering, maar er is geen weerstand om drie miljoen euro aan het project uit te geven, waar er in 2017 nog werd uitgegaan van 1,5 miljoen.

Blij

‘Dat de bouwkosten zijn gestegen, is geen nieuws. We zijn blij met de inzet van de wethouder,’ zei Willemien Wever (CDA), en zij vertolkte daarmee een gevoel dat breed leeft in de gemeenteraad.

Sterker: ze drong er op aan bij wethouder Peter van Bergen dat er zo snel mogelijk een bord met een aankondiging van de bouw van het MFC wordt geplaatst op de bouwlocatie. ‘Veel inwoners geloven nog steeds niet dat er echt wat gaat gebeuren.’ Het julifeest zou een mooie aanleiding zijn om met een bouwbord de plannen te bevestigen.

Geruststellend

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) had daarbij een geruststellende boodschap. ‘We zijn blij met deze volgende stap in het proces. Het gaat er nu echt komen.’ Wethouder Van Bergen deed er nog een schepje bovenop. ‘Op 3 juli wordt het bouwbord geplaatst. Tenminste, als de gemeenteraad op 20 juni instemt met het voorstel….’