Voice Company Koor geeft Fauré-concert

Lelystad - Het Voice Company Koor brengt op vrijdagavond 14 juni een concert-special rond de Franse componist Gabriel Fauré in de Ontmoetingskerk in Lelystad.

Gabriel Fauré (1845-1924) was één van de belangrijkste Franse componisten van zijn generatie, samen met jongere tijdgenoten als Debussy en Ravel. Hij is bekend om zijn pianomuziek en liederen. Hij vernieuwde tevens de Franse religieuze muziek.

Op vrijdagavond 14 juni wordt een concertspecial georganiseerd waarbij uitsluitend muziek van Fauré te beluisteren is. Dit concert vindt vanaf 20.15 uur plaats in de Ontmoetingskerk aan de Schor 4 in Lelystad. Bijna nooit wordt rond deze zeer toegankelijke componist een speciaal concert georganiseerd. Het wordt genieten van prachtige melodieën en spannende samenklanken.

Requiem

Allereerst wordt het schitterende Requiem uitgevoerd door het groot Voice Company Koor onder leiding van Robert Bakker, die tevens de vleugel zal bespelen. Bijzonder aan deze uitvoering is met name de begeleiding. Dit keer zal die niet verzorgd worden door een orkest maar door een combinatie van piano en orgel. De bekende organist Jeroen Koopman zal hiertoe het hoofdorgel van de Ontmoetingskerk bespelen.

Tevens verlenen de solisten Angelique van Leijenhorst (sopraan) en Jan Carpentier (bariton) hun medewerking. Beide solisten zullen ook een aantal liederen van Fauré ten gehore brengen. Deze liederen laten het publiek meer kennismaken met de Franse kamermuziek uit die tijd. Het gaat hier om zeer sfeervolle muziek.

'Sicillienne'

Robert Bakker zal het werk 'Sicilienne' op de vleugel spelen; dit stuk is vooral bekend als versie voor dwarsfluit en orkest. Het koor zingt verder nog de werken 'Pavane' en 'Cantique de Jean Racine'. Allemaal muziek om heerlijk bij weg te dromen.

Het concert duurt van 20.15 tot  21.45 uur. Toegang: 15 euro. De Ontmoetingskerk is gevestigd aan de Schor 4.

Kaarten aan de zaal of vooraf te reserveren via www.hetvoicecompanykoor.nl