Golfclubs houden open dag

Aangeboden door: Golfresidentie Dronten

De Golfresidentie houdt op zondag 7 juli een open dag om inwoners van Dronten, Lelystad en omliggende dorpen gelegenheid te geven kennis te maken met de golfsport. De Golfresidentie doet dat samen met de Openbare Golfclub Dronten. Ook de Golfschool Dronten is nauw betrokken bij deze promotieactiviteit.

De twee golfclubs willen met de open dag groots uitpakken en geïnteresseerde bewoners op alle mogelijke manieren kennis laten maken met de sport. Dat kan in de baan, op de drivingrange en op de twee puttinggreens maar ook tijdens clinics waar golfprofessionals in woord en beeld uitleggen hoe leuk het is om te golfen.

De Golfresidentie heeft een achttien holesbaan waar iedereen die een golfvaardigheidsbewijs heeft en lid is vrijelijk op kan spelen. De Openbare Golfclub Dronten beschikt over een negen holes baan waar ook in wedstrijdverband op wordt gespeeld.

Op beide banen worden wekelijks op vele niveaus diverse wedstrijden gehouden variërend van lokale en regionale tot landelijke wedstrijden of ontmoetingen. Sinds kort is het zelfs mogelijk om een combi-lidmaatschap te bekomen waardoor tegen een ongekend laag tarief 27 holes kunnen worden gespeeld.

De baan van de Openbare Golfclub Dronten werd enkele jaren geleden gekwalificeerd als “een pareltje in de polder”. Juist dezer dagen werd bekend dat de toonaangevende recensiesite Leadingcourses.com de OGD ook als een van de meest gastvrije golfclubs van Nederland beoordeelt.

Onlangs maakte de golfclub van de Golfresidentie een reuzensprong op de tweejaarlijkse publieksranglijst van beste golfclubs van Nederland. Dat zijn er ruim 250. De Golfresidentie steeg van plaats 84 naar plaats 43 en kwam daarmee op een triomfantelijke manier de Top-50 binnen gelopen.

Op die twee banen speelt de open dag zich af waar iedereen die dat wil kan komen kijken, van een hapje en een drankje kan genieten en een rondleiding kan krijgen of zich kan laten voorlichten over bijvoorbeeld de robotgrasmaaier die geheel op eigen kracht het gras op de juiste hoogte ‘knipt’.

Op de open dag wordt een wedstrijd gehouden waaraan golfers met een golfvaardigheidsbewijs kunnen meedoen (opgeven via wedstrijdcommissie@golfresidentie.nl); er is een demonstratie van golfmateriaal door bekende merken, er zijn masterclasses en clinics, er is een putt-challenge en er zijn longest-drivewedstrijden.

Daarnaast kunnen belangstellenden inzicht krijgen in het woningbouwprogramma rond de golfbanen waarvoor makelaar Dop een eigen stand inricht. Het bouwprogramma dat jarenlang heeft stilgelegen vanwege de economische crisis is dit jaar met de verkoop van een tiental woningen hervat.

De Golfresidentie Dronten en de Openbare Golfclub Dronten timmeren al een tijdje met opvallende acties aan de weg nu golfclubs in Biddinghuizen, Harderwold en Lelystad in zwaar weer verkeren. De Golfresidentie heeft haar lidmaatschapstarieven voor buitenleden zeer concurrerend in de markt gezet en ook het soort lidmaatschapsvormen aan de nieuwe situatie aangepast. Volgens voorzitter George Gerritsen wordt nu een totaalpakket gepresenteerd dat voor nieuwe leden erg interessant is.

Er wordt er ook aan gewerkt om bedrijven een business clublidmaatschap aan te bieden, een marketingactie te ontwikkelen, sponsordagen te organiseren, een Facebookactieplan op te zetten en samen met de OGD mee te doen met een golfwebsite om attractieve acties onder de aandacht van een breder publiek te brengen.