Shoganai Judo organiseert Flevoland Open Judotoernooi

Dronten - De tweede editie van het Flevoland Open Internationaal Judotoernooi vindt op zaterdag 22 juni plaats in Sporthal ’t Dok in Dronten. De organisatie is geheel in handen van Shoganai Judo Dronten.

De commissieleden mochten vorig jaar al positieve reacties ontvangen na een geslaagd toernooi, dus het was niet moeilijk om enthousiast voort te zetten op de ingeslagen weg. 'Uiteraard zijn er verbeterpunten en deze zijn meegenomen in de uitvoering van dit jaar'. 

750 deelnemers

Het maximum aantal inschrijvingen was een maand vóór de sluitingsdatum reeds bereikt. Het toernooi in Dronten heeft in korte tijd naamsbekendheid gemaakt en is populair! Met 750 deelnemers, in de leeftijdscategorie van 5 tot 50 jaar, is het wedstrijdschema vol. Onder de vijftig sportclubs die deelnemen is het internationale karakter gegroeid met judoka’s uit België, Duitsland en een delegatie van meer dan veertig jongens en meisjes uit Engeland. Behalve dat deze judoka's zaterdag op de tatami zullen strijden om de eerste plaats, zullen ze op zondag 23 juni, eveneens in ‘t Dok, de randori training bijwonen. Om voor overnachting te zorgen is contact gelegd met camping ’t Wisentbos te Dronten, één van de sponsoren.

Professioneel

Eén van de doelstellingen van de organisatie is om Dronten en Flevoland te promoten, daarom is gekozen voor activiteiten in het hele weekend. Dankzij de diverse sponsoren is het mogelijk om het toernooi professioneel uit te voeren. Zo zal de wedstrijdscore bij de negen judomatten digitaal op de beeldschermen worden weergegeven. Zesendertig scheidsrechters van Judobond Nederland zullen de hele dag de wedstrijden beoordelen en uit de gelederen van Shoganai zelf worden zo’n zestig vrijwilligers voor diverse functies ingezet.

Stichting KiKa

Behalve dat het een judosport-evenement is, heeft het toernooi een maatschappelijk thema. Net als vorig jaar is Stichting KiKa als goed doel gekozen. Naast het bedrag dat opgenomen is in de begroting zal op de dag zelf gecollecteerd worden voor de stichting Kinderen Kankervrij. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en genezing van kinderkanker.

Voor toeschouwers is de entree gratis. Geïnteresseerden zijn zaterdag 22 juni vanaf 8.30 uur welkom op het Flevoland Open Judotoernooi.