Falcons verliest tweede wedstrijd na een vrij weekend

Lelystad - De Falcons verloren zondag in eigen huis, na een vrij weekend, hun tweede wedstrijd op rij. Odiz Frogs uit Lisse versloeg de Lelystadse honkballers met 13-17.

De gasten hadden aanmerkelijk minder last van de temperatuur en scoorden in de eerste inning al gelijk vier punten. Dus dat werd nog een lastige opgave voor de Lelystedelingen, aangezien de eerste pitcher Sander Crama totaal niet in de wedstrijd kwam en al in de derde inning moest worden vervangen door Yurien Overman aangezien de reliever Michiel Hessels zich ziek had afgemeld.

Terugvechten

Falcons liep de hele wedstrijd eigenlijk achter de feiten aan, want na die drie innings was de stand inmiddels 2-10 in het voordeel van de gasten dus moest er worden teruggevochten. Dit lukte aardig, want na zes complete innings was de voorsprong nog maar twee punten voor Odiz Frogs (11-13). Het venijn moest dus wel in de staart zitten.

Falcons wist in de laatste drie slagbeurten tot een totaal van dertien punten te komen, maar de gasten wisten nog vier keer te scoren zodat uiteindelijk een eindstand van 13-17 op de scorekaart stond.

Geen beste beurt van de Falcons, maar als herstartend team doen de mannen uit Lelystad het niet slecht. De volgende wedstrijd wordt, na weer een vrij weekend, op zondag 16 juni gespeeld.