Biddinghuizer ondernemers ontmoeten elkaar

Biddinghuizen - Op uitnodiging van SEA-groep Bedrijventerreinen en de gemeente Dronten bezochten maandagavond ruim 40 ondernemers uit Biddinghuizen de 21e editie van Buren Ontmoeten Buren. Plaats van handeling was Remako/Papyrolux op het bedrijventerrein in Biddinghuizen.

De ondernemende buren maakten kennis met elkaar door een ontspannen en informeel gesprek onder leiding van wethouder Irene Korting. 'Wat kun je voor elkaar betekenen?' was hierbij een terugkerende vraag.

Jeroen Nodelijk van Remako/Papyrolux verzorgde na de kennismaking een presentatie over het bedrijf, dat zich onlangs vestigde in Biddinghuizen. 'We komen uit Elburg en zochten een plek met meer ruimte', legt Jeroen Nodelijk uit. 'Omdat die plek hier te vinden was tegen een gunstige prijs, en omdat we ons personeel konden behouden door de geringe afstand, viel de keuze op Biddinghuizen'. De gasten kregen vervolgens een rondleiding door het onlangs nieuwgebouwde bedrijfspand. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Sinds 2008 organiseert de gemeente in samenwerking met de SEA-groep Bedrijventerreinen twee keer per jaar een interactieve bijeenkomst op telkens een ander bedrijventerrein in de gemeente. Doel is het onderlinge ondernemerscontact te versterken. Thema is ‘Beter een goede buur dan een verre vriend!’ Want misschien is het wel juist op zakelijk gebied dat ondernemers wederzijds profijt van elkaars nabijheid kunnen hebben.

De volgende editie van Buren Ontmoeten Buren staat gepland voor het najaar en wordt gehouden op één van de bedrijventerreinen in Dronten.