LelyStart krijgt nieuwe opzet

Lelystad - LelyStart vindt dit jaar plaats in het weekend van 13, 14 en 15 september en is inmiddels een fenomeen in Lelystad. Hoewel veel succesfactoren behouden blijven, is er dit jaar ook weer een aantal spannende wijzigingen in de programmering.

Voorproefjesavond

Zo is er een speciale voorproefjesavond van de deelnemende organisaties bij het Agora Theater onder de naam Carrousel, zijn dit jaar ook straatartiesten te bewonderen op de zaterdag, wordt er actiever samengewerkt met de weekmarkt en is er dit jaar een aftrap van het nieuwe seizoen in plaats van een opening van het festival.

Carrousel

Onder de naam Carrousel presenteren De Kubus, Agora, poppodium Corneel en FlevoMeer Bibliotheek, in samenwerking met City Marketing, voorproefjes van hun nieuwe culturele programma onder het dak van Agora Theater. Via spectaculaire optredens, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen en bijzondere doe-activiteiten beleven bezoekers tijdens deze avond in een Parade-achtige setting het aanbod van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Niemand hoeft op deze manier te kiezen, maar kan door de centrale locatie gemakkelijk rouleren tussen de verschillende programmaonderdelen.

Ook straatartiesten op de markt

Dit jaar zal LelyStart intensiever samenwerken met de weekmarkt en daarom vindt het geliefde onderdeel Lelyfestijn dit jaar niet alleen op zondag, maar ook op de zaterdag plaats. Aangezien de straatartiesten zich over het gehele festivalterrein bewegen, zorgen zij hiermee ook voor een verbindende factor. Zo is het festival nog zichtbaarder aanwezig voor bezoekers die oorspronkelijk alleen voor de markt naar het centrum kwamen.

Knallende aftrap

Dit jaar kiest de organisatie voor een knallende aftrap op de zondag in plaats van een officieel openingsmoment van het festival. De gedachte hierachter is dat niet het festival geopend wordt, maar het nieuwe culturele seizoen. Na de festiviteiten in het startweekend wordt dit nieuwe seizoen dan ook feestelijk en officieel geopend.

De toegang van LelyStart is helemaal gratis. Optredens van Trijntje Oosterhuis, Suzan & Freek en Thomas Olde Heuvelt zijn inmiddels door de organisatie bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op de website van LelyStart.