Opnieuw bouwkavel in Warande voor 'hoogste bieder'

Lelystad - In navolging op de onlangs gepubliceerde bouwkavels in Warande biedt de gemeente Lelystad opnieuw een bouwkavel aan geïnteresseerde marktpartijen aan. Deze kavel in de wijk Warande heeft een oppervlakte van 2.214 vierkante meter.

Op de kavel is ruimte voor ongeveer 11 levensloopbestendige rijwoningen of 8 twee-onder-één-kapwoningen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met dinsdag 25 juni de gelegenheid een bod te doen.

De te realiseren woningen moeten voldoen aan de in bestemmingsplan en beeldregieplan Warande vastgelegde kaders. De gemeente gunt de ontwikkeling aan de inschrijver met het hoogste bod.

De Olmen

De bouwkavel waarvoor de hoogste inschrijver een bouwplan moet ontwikkelen, maakt deel uit van De Olmen. Aan de ene kant ligt een vaart; aan de andere kant het Olmenpark. De MFA Warande met school en kinderopvang is vlakbij, evenals de supermarkt van DEEN Vastgoedwinkels.

Mondriaans tuindorp

De nieuwe buurt moet een vrolijke en zomerse uitstraling krijgen, geïnspireerd op het werk van kunstschilder Piet Mondriaan. De strakke woningbouwontwerpen moeten refereren aan de rechte lijnen uit zijn schilderwerk. De bebouwing is het witte doek, waarop een compositie met één of en enkele kleuraccenten ontstaat.

De straatnamen waar de woningen worden gerealiseerd zijn Klaproos en Lupine.

Openbare inschrijving

Het proces van de openbare inschrijving heeft een doorlooptijd van vier weken. Het inschrijfbiljet waarin een bod wordt gedaan op de kavel moet uiterlijk dinsdag 25 juni om 14.00 uur binnen zijn.

Kijk hier voor meer informatie.