De Lelystadse Boer lanceert nieuwe webshop met verse producten van het land

Lelystad - Iedereen in Lelystad kan vanaf nu eten van de boer uit de buurt. Met de lancering van de webshop etenvandelelystadseboer.nl is het mogelijk om meerdere malen per week verse en gezonde producten te bestellen en thuis te laten bezorgen.

‘Vers en gezond eten is enorm belangrijk’, vertelt voorzitter van stichting De Lelystadse Boer Rob ter Haar enthousiast. ‘Doordat we de producten hier in de polder telen en produceren, is het ook nog eens veel duurzamer. Geen tussenhandel betekent geen extra transport, dus versere producten op je bord. En voor ons boeren is het ook erg leuk. We zijn gewend om te telen voor afzet in heel Europa en daarbuiten, maar het liefst zijn we in direct contact met mensen uit onze eigen stad.’

Samenwerkingsverband

De Lelystadse Boer is een samenwerkingsverband van 70 boeren rondom Lelystad Airport. De boeren willen graag ‘dat het goed boeren blijft’ en organiseren bijvoorbeeld de Lelystadse Oogstdag en willen realiseren dat reizigers in de terminal van Lelystad Airport producten uit de ‘Groentetuin van Europa’ kunnen eten.

Mooi en gevarieerd assortiment

De Lelystadse boeren hebben ervoor gekozen om hun producten via de webshop direct aan te bieden aan inwoners en bedrijven binnen de gemeente Lelystad. Rob: ‘Doordat er meer dan 70 boeren verbonden zijn aan de stichting kunnen we een mooi en gevarieerd assortiment aanbieden in de categorieën groenten, fruit, aardappelen, vlees, zuivel, kaas, brood en ook fruitsappen, ijs en jam. Voorheen gebeurde dit al via de app van PuurDichtbij maar zij hebben de bedrijfsvoering in december stilgelegd. Daardoor was het een tijdje niet mogelijk om lokaal voedsel van de boer te bestellen. Wij hebben onze uiterste best gedaan om zo snel mogelijk een nieuwe webshop te lanceren en dat is nu gelukkig gelukt!’

Bestellen bij de boer uit de buurt

De Flevopolder, ook wel de Groentetuin van Europa genoemd, bestaat uit moderne landbouwbedrijven en uitgestrekte percelen waar het product altijd centraal blijft staan. Rob: ‘Het is de plek waar trotse boeren elke dag hard werken aan ons eten van morgen. Bestellen bij etenvandelelystadseboer.nl is wat ons betreft een feest. Vers van het land in jouw winkelmand!’ Drie keer per week worden de boodschappen (vaak gratis) thuis of ‘aan de zaak’ bezorgd. Actuele bezorgtijden zijn te vinden op de website.

Zakelijk bestellen

De Lelystadse Boer levert ook aan horeca via etenvandelelystadseboer.n/zakelijk. Verschillende restaurants en bedrijfsrestaurants kiezen al voor lokale en verse producten. Via deze shop kunnen bedrijven bijvoorbeeld ook vers fruit laten bezorgen.