Daniël Wassenaar wint internationaal Sambotoernooi in Litouwen

Dronten - Daniël Wassenaar van Samboteam Flevoland heeft zaterdag 25 mei in Šiauliai in Litouwen het Stanislovas Kulikausnas International Sambo tournament op zijn naam geschreven.

Bijzonder succesvol weekend

Een dag later verloor hij tijdens het beach sambo toernooi in Palanga de finale en legde beslag op het zilver. Al met al een bijzonder succesvol weekend voor de in topvorm verkerende Drontenaar.

Nipt de finale bereikt

Het Stanislovas Kulikausnas International Sambo tournament wordt ieder jaar georganiseerd door de nationale sambobond van Litouwen. Daniël Wassenaar kwam uit in de klasse tot 70 kg en begon zijn toernooi sterk door zijn eerste partij met 8-0 te winnen. In de halve finale kwam Wassenaar op 4-0 voorsprong maar kreeg vervolgens 3 punten tegen en wist daardoor nipt de finale te bereiken. In de strijd om het goud bleven scores lang uit. Pas in de laatste minuut kwam Wassenaar op 1-0 voorsprong en scoorde vervolgens 4 punten met een kata garuma en nog eens 4 punten met een houdgreep waarmee Wassenaar het goud binnenhaalde.

Minimaal verschil

Een dag later mocht Wassenaar deelnemen aan het jaarlijkse Beach Sambotoernooi in Palanga aan de kust van Litouwen. Helaas lukte het Wassenaar niet om ook dit toernooi op zijn naam te schrijven, hij verloor met een minimaal verschil (0-1) de finale waardoor hij genoegen moest nemen met het zilver.

Afreizen naar Kazachstan

De in topvorm verkerende Wassenaar zal over twee weken afreizen naar Kazachstan om daar deel te nemen aan een internationaal toernooi.