Mens en hond sporten samen in Roggebotzand

Dronten - In het Roggebotzand bij Dronten vond zaterdag de eerste editie plaats van een bijzonder sportevenement, waarbij mens en hond hun krachten bundelden. Ruim 120 deelnemers verschenen aan de start.

Het evenement was georganiseerd door Canicross Nederland en Stichting Roggebotzand had een fraai parcours neergelegd voor de deelnemers, deels over de vaste mtb-route en deels over de vaste wandelroute.

Er waren wedstrijden in drie disciplines: canicross, bikejöring en steppen. Canicross is hardlopen met je hond, waarbij de hond bij voorkeur trekt (beide in een speciaal harnas), bikejöring is mountainbiken met je hond, waarbij de hond dus ook bij voorkeur trekt en hetzelfde geldt voor steppen.

De deelnemers op de korte afstand hardlopen beten het spits af, gevolgd door de kids en fun cross. Daarna volgden het steppen, bikejöring en tenslotte de lange afstand canicross. 'Alle deelnemers waren even enthousiast. Het evenement trok ook een hoop kijkers', aldus mede-initiatiefneemster Valerie Torenstra.

Bekijk hier alle uitslagen.