Apollo Ensemble speelt op Hemelvaartsdag

Lelystad - Het Apollo Ensemble geeft op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei om 20.00 uur) een concert in kerkcentrum Het Anker in Lelystad.

Het Apollo Ensemble is uitgenodigd om een Händel-programma te spelen in de beroemde Händel Festspiele in Halle (Duitsland). Dat is voor veel mensen wat te ver en daarom is er ook in Lelystad een concert. Op het programma staan werken van Händel, instrumentale concerti grossi en aria’s en cantates, gezongen door de Noorse sopraan Siri Thornhill. Het onderwerp: ‘Gevaarlijke vrouwen’. Dat inspireerde Händel tot het schrijven van bijzonder mooie en spannende muziek. De vrouwen zijn zo gevaarlijk omdat ze zo mooi en verleidelijk zijn dat ze onweerstaanbaar zijn (‘Alcina’ en ‘Morgana’), ze bedriegen, doen zich voor als iemand anders (’Armide’) of ze zijn ronduit wreed en slecht (‘Agrippina’). De Noorse sopraan Siri Thornhill wekt met haar kleurrijke stem deze grillige verhalen tot leven.

Maar ook zonder woorden weet Händel spannende verhalen te vertellen. Zijn concerti grossi zijn meesterwerken waarin de verbeeldingskracht van zijn opera’s geen woord en beeld meer nodig hebben.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.apollo-ensemble.nl of aan de zaal.