Uit-jeTent daagt uit

Emmeloord - In Noordoostpolder vindt van 14 tot en met 17 juni het kampeer- en beleeffestival Uit-jeTent plaats. Het festival bevindt zich op vier markante plekken in de polder.

Festival Food vindt plaats bij natuurgebied Wellerwaard, Festival Cultureel bij UNESCO Werelderfgoed Schokland, Festival Buitengewoon Creatief in het dorp Kraggenburg en Festival Natuur Actief in het Kuinderbos.

Voordelig kamperen

Tijdens Uit-jeTent kan er voordelig gekampeerd worden op de deelnemende kampeerterreinen en op de unieke tijdelijke kampeerplaatsen.

Het Foodfestival biedt strand, water, zand tussen de tenen, een lekker drankje, sfeervolle muziek. Het is twee dagen lekker eten, waarbij visrokers en diverse foodtrucks hun waren aanbieden.

Buitengewoon Creatief

Bij het Buitengewoon Creatief festival in Kraggenburg worden bezoekers uitgedaagd anders te denken tijdens de Inspiratieroute, creatief te werken tijdens de Haak&BreiPicknick, te genieten en tot rust te komen op de meest inspirerende en creatieve plek van Noordoostpolder. Buitengewoon kamperen kan op het festivalterrein en in de directe omgeving.

Natuur Actief

Op het Natuur Actief festival in het Kuinderbos vinden de bezoekers activiteiten voor iedereen die het leuk vindt om actief bezig te zijn in de natuur. Zo kunnen kinderen een vlot bouwen, met een waterkanon schieten en op waterdiertjesexcursie. Voor het hele gezin zijn er onder meer een rondvaart over de Kuinderplas, een vleermuisexcursie en een roofvogelringexcursie. Op zaterdagavond is er een barbecue met live Ierse muziek. Op zondagochtend is er een Bourgondische bosontbijt. In en om het Kuinderbos zijn diverse kampeerplaatsen.

Festival Cultureel

Dé plaats van de mooie verhalen is Schokland, het vroegere Zuiderzee-eiland, dat nu als een vis op het droge in het nieuwe land ligt. Daar vind je de verhalen over de 75-jarige geschiedenis van de Noordoostpolder, maar ook over de periode duizenden jaren daarvoor. Kom tijdens Festival Cultureel kijken, eten en luisteren naar de verhalen van de gidsen. Alleen tijdens het Uit-jeTent weekend kun je kamperen op Schokland.

Meer informatie over het festival en waar nog meer kan worden gekampeerd op www.uit-jetent.nl.