Scapino Ballet komt drie keer naar Flevoland

Lelystad - Het Scapino Ballet Rotterdam komt in het nieuwe theaterseizoen met drie voorstellingen naar Flevoland.

De voorstelling ‘Cathedral’ is op 10 oktober te zien in theater ‘t Voorhuys in Emmeloord en op 7 december in het Agora Theater in Lelystad. In ‘t Voorhuys is 22 februari 2020 ook nog ‘Pearl’ te zien.

Nog groter publiek bereiken

Gesteund door het succes van de afgelopen jaren wil Scapino een nog groter publiek bereiken en enthousiast maken voor dans. Het tableau wordt uitgebreid om met twee extra tournees door het land te kunnen reizen. In het komend seizoen zijn dat de succesvoorstellingen ‘Holland & Le Chat Noir’ en ‘Pearl’ van choreograaf Ed Wubbe.

Twee nieuwe producties

Scapino brengt volgend seizoen twee nieuwe producties uit. De internationaal succesvolle theatermaker Marcos Morau komt naar Rotterdam om een avondvullend stuk te maken, ‘Cathedral’. Sinfonia Rotterdam maakt hiervoor een speciale bewerking van muziek van de beroemde componist Arvo Pärt die live wordt gespeeld. Morau’s eerste voorstelling voor Scapino, ‘Pablo’, trok in 2017 volle zalen. ‘The Square’ is een gloednieuw programma voor jonge (dans)makers en een nieuwe manier van dans maken. Vier choreografen en een kunstenaar uit een andere discipline brengen hun verschillende ideeën samen in één voorstelling, onder regie van Ed Wubbe.

Vernieuwende uitvoeringen

Nieuwe samenwerkingen zijn er met OPERA2DAY en dansgezelschappen uit Zweden en Duitsland. Het opera- en muziektheatergezelschap OPERA2DAY heeft in korte tijd naam gemaakt met vernieuwende uitvoeringen. Regisseur Serge van Veggel vroeg choreograaf Ed Wubbe de choreografie te maken voor ‘Opera Melancholica’. Voor de voorstelling ‘3D International’ wisselen Scapino, GöteborgsOperans Danskompani en Staatstheater Mainz dansers en choreografen uit voor een internationaal dansdrieluik.