Glemmer Beach maakt nieuwe namen bekend

Lemmer - De organisatie van Glemmer Beach maakt drie nieuwe artiesten bekend. Rowwen Heze, De Jeugd van Tegenwoordig en Kraantje Pappie staan op de tiende editie van het festival.

Driedaags strandfestival

Eerder werden UB40, Clouseau, Level42, Davina Michelle en Nielson al bekend gemaakt. Het driedaagse strandfestival vindt plaats op het strand van Lemmer van 22 tot en met 24 augustus.

Op donderdag 22 augustus staat Rowwen Heze op het podium. De band zingt in het Limburgse dialect en is bekend van de hits ‘Limburg’, ‘Bestel mar’ en ‘Auto, vleegtuug’. De band is opgericht in 1985 en ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste acts in de Nederlandse popmuziek.

Watskeburt

De Jeugd van Tegenwoordig werd in 2005 bekend met de nummer 1-hit ‘Watskeburt?!’. In de jaren die volgden scoorden ze hits als ‘Sterrenstof’, ‘Get Spanish’ en ‘De Formule’. Zaterdag 24 augustus laat de band zijn nummers horen op het strand van Lemmer. In 2018 verzorgde rapper Kraantje Pappie een fantastisch optreden op Glemmer Beach, dit jaar mag de organisatie hem wederom verwelkomen. Hij heeft verschillende nummers uitgebracht waaronder ‘Liefde in de lucht’, ‘Waar is Kraan?’ en ‘Traag’. Kraantje Pappie zet zaterdag 24 augustus de tent weer op zijn kop.

Diverse tickets

Voor het festival zijn diverse tickets verkrijgbaar, zoals een dagticket, passe-partout, een VIP arrangement of het BBQ on the Beach-ticket. Bij de keuze voor een passe-partout is het ook mogelijk om op 25 augustus Family Glemmer bezoeken. Family Glemmer is een dag voor jong en oud. Een speel- en doe-festival voor kinderen in combinatie met Nederlandstalige muziek middag voor volwassenen. Tickets zijn te verkrijgen via de site van het festival of bij de Jumbo supermarkt in Lemmer.