Hartstichting houdt gratis bloeddrukmeting in bibliotheek Lelystad

Lelystad - Mensen kunnen van 3 tot en met 8 juni gratis hun bloeddruk laten meten het bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen.

Gratis meting

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad is één van deze locaties.

Persoonlijk

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni kunnen mensen gratis hun bloeddruk laten meten bij de bibliotheek. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. 'FlevoMeer Bibliotheek staat voor positieve gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk', legt bibliotheekmedewerker Jeroen van der Woude uit. 'De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan'.