Twee bouwkavels in Warande gaan naar hoogste bieder

Lelystad - De gemeente Lelystad biedt aan geïnteresseerde marktpartijen twee bouwkavels aan in de wijk Warande. De kavels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 8.299 vierkante meter. De gemeente gunt de ontwikkeling aan de inschrijver met het hoogste bod.

Op deze kavels is ruimte voor ongeveer 33 verschillende typen woningen: vrijstaand, rijwoningen en tweekappers. In het plan moeten blijvende erfafscheidingen mee worden ontworpen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met dinsdag 18 juni de gelegenheid een bod te doen. 

De te realiseren woningen moeten voldoen aan de in het (ontwerp) bestemmingsplan en beeldregieplan Warande vastgelegde kaders.

De Olmen

De bouwkavels waarvoor de hoogste inschrijver één bouwplan moet ontwikkelen, maken deel uit van De Olmen. Aan de ene kant ligt een vaart; aan de andere kant het nog aan te leggen Olmenpark. De MFA Warande met school en kinderopvang is vlakbij, evenals de supermarkt van Deen.

'Aards modernisme'

Het deel van De Olmen waar nu de nieuwe bouwkavels aan de hoogste bieder worden uitgegeven, krijgt een warm, expressief en eigentijdse uitstraling. De bouwstijl is te typeren als 'aards modernisme'.

De straatnamen waar de woningen moeten verrijzen hebben namen gekregen als: Zwenkgras, Liesgras, Fioringras en de Koriander.

Openbare inschrijving

Het proces van de openbare inschrijving heeft een doorlooptijd van drie weken. Het inschrijfbiljet waarin een bod wordt gedaan op de gezamenlijke kavels moet uiterlijk 18 juni, voor 14.00 uur binnen zijn. 

Kijk hier voor alle documenten zoals bestemmingsplan Warande, woonomgevingsplan, matenplan, (model)reserveringsovereenkomst, informatie over de procedure en de voorwaarden.