Praktijkscholen adopteren deel van het Woldbos

Lelystad - De Eduvier onderwijsgroep en Stichting Aeres Groep adopteren een deel van het Woldbos in Lelystad. Beide praktijkscholen gaan dit deel van het bos gebruiken als praktijktuin.

Bestuurders van Eduvie en Aeres ondertekenden afgelopen vrijdag, samen met wethouder Nelly den Os, een adoptieovereenkomst voor een gedeelte van het Woldbos.

Mooie verbinding

Lelystad heeft veel openbaar groen en praktijkscholen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om te kunnen oefenen. ‘Ik ben er trots op dat wij op deze manier een mooie verbinding kunnen leggen tussen het praktijkonderwijs en het openbaar groen in onze stad’, aldus wethouder Den Os. ‘Door met de leerlingen naar het Woldbos te gaan, leren ze de praktijk pas echt kennen’, voegt Erik Wijtsma van Aeres toe. 

Groen Verbindt

De adoptieovereenkomst komt voort uit de samenwerkingsvorm Groen Verbindt, waarin de gemeente Lelystad, Eduvie en Aeres participeren. ‘Juist door zichtbaar te zijn in de stad, wordt men zich meer bewust van hun groene omgeving’, vult Els van Doorn van Eduvier aan. De overeenkomst versterkt de verbinding tussen beide scholen, waarmee het groenonderwijs beter op elkaar aansluit. 

De praktijktuin wordt opgenomen in het onderwijsplan van Aeres en Eduvier, zodat leerlingen van deze scholen onder begeleiding bomen en struiken leren snoeien en onderhouden.