Niky Hendrix's wint DJ Clash en mag draaien op Dancetour

Lelystad - De 17-jarige Niky Hendrix's uit Lelystad heeft vrijdag in de zaal van Stichting Utopodium de DJ Clash van Dancetour gewonnen. Zij won een studiosessie met Lucien Foort, een mooie bokaal en natuurlijk een optreden op de 13e editie van Dancetour Lelystad op Hemelvaartsdag.

De finale ging tussen Niky Hendrix's, Daniel Codec, Joxion en Fella. Nadat ze alle vier een soloset ten gehore brachten van 20 minuten kregen ze nog een opdracht. Ze moesten twee om twee draaien, waarbij ze een handicap kregen. Bepaalde dingen op de cd-spelers werden afgeplakt zodat het moeilijker werd en een echte strijd werd.

Nek-aan-nekrace

Het was een nek-aan-nekrace, want na de puntentelling en de jurybeoordeling zaten de punten heel dicht bij elkaar. Niky Hendix's kwam als beste uit de bus. Zij leverde van tevoren de beste mix aan, zette de beste live mix neer en kwam als beste uit de battle. Op hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) staat zij tijdens Dancetour Lelystad tussen namen als Bizzey, Tony Junior, Stuk, Lady Bee, Outsiders, Tro Beats en Rino Sambo.

Dancetour op De Meent

Dit jaar vindt Dancetour voor het eerst sinds lange tijd weer plaats op de nieuwe en opgeknapte evenementenlocatie aan De Meent in Lelystad. Dit terrein heeft in verleden ook al als podium voor Dancetour gediend, voordat het dance-event naar Parkwijk verhuisde. Vanwege bouwwerkzaamheden is Parkwijk niet meer geschikt als locatie.