Landskampioenschap voor oud-Flevo Musketiers

Zwolle - Basketballers Dwayne Aristode en Niek van der Plas, die allebei hun opleiding bij Flevo Musketiers in Lelystad zijn gestart, veroverden afgelopen weekend het landskampioenschap met respectievelijk Apollo uit Amsterdam en Landstede Zwolle.

In het Zwolse Landstede Huis van de Sport werden afgelopen weekend zeventien finales om het landkampioenschap in de diverse nationale competities in het senioren- en jeugdbasketbal gespeeld. In de vier jeugdfinales van de Eredivisie voor jongensteams speelden in de U14 en U16 elk een speler die zijn opleiding bij Flevo Musketiers is gestart.

Dwayne Aristode

In de finale U14 stonden UBall uit Utrecht en Apollo uit Amsterdam tegenover elkaar. Bij Apollo speelde Dwayne een groot deel van de wedstrijd mee. Vorig jaar greep hij nog naast het kampioenschap, maar nu was het wel raak. Het team van de speler die al na de U10 naar Amsterdam vertrok was de uiteindelijke winnaar door een 51-57 overwinning.

Niek van der Plas

Daarna was het de beurt aan de U16. Daar bonden Basketbal Academie Weert en Landstede Zwolle (ook een NBB Basketbal Academie) de strijd met elkaar aan. Landstede trok uiteindelijk met 80-75 aan het langste eind. Niek scoorde maar liefst 17 punten voor zijn team en had daarbij een belangrijk aandeel in het behalen van zijn eerste nationale kampioenschap.