24 uur afzien voor Lelystadse goede doelen

Lelystad - Twaalf Lelystadse Lions fietsen op 29 en 30 juni 24 uur lang Flevoland in de rondte om geld op te halen voor lokale goede doelen. Het evenement, dat dit jaar voor de eerste keer plaatsvindt, draagt de naam: Lions Charity Ride.

Een etmaal afzien

Dat het het zwaar wordt, staat als een paal boven water. Als je drie rondes fietst over de Flevolandse dijken, weet je één ding zeker: je krijgt die verdraaide polderwind meerdere keren tegen. Zadelpijn ligt continu op de loer, als ook de man met de hamer. Daarnaast vereist ’s nachts fietsen de nodige concentratie. En om het extra uitdagend te maken zijn er renners die dit voorjaar voor het eerst op een racefiets stapten.

Lelystadse goede doelen

Maar de Lions doen het dan ook ergens voor: lokale goede doelen, mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Welke goede doelen het worden is nog niet bekend. Zowel de renners als aandeelhouders mogen een goed doel 'met een gezicht' aandragen. Een commissie zal zich buigen over de vraag wie of welk initiatief met het opgehaalde bedrag ondersteund wordt. Uitgangspunt is om meerdere kleinere initiatieven in Lelystad te sponsoren.

Wens sponsoren

Vorig jaar deden de Lions mee aan een soortgelijk evenement, de Homeride. Toen voerde de route door het midden van Nederland en was het Ronald McDonald Kinderfonds het goede doel waarvoor de renners een etmaal op de fiets zaten. De sponsoren van toen spraken tijdens de evaluatie de wens uit om in 2019 lokale goede doelen te steunen. Daarop trok Lionsclub Lelystad de stoute schoenen aan en organiseert nu zelf een prachtige ronde.

Bijna alle aandelen verkocht

Overigens heeft de Lions Charity Ride geen sponsoren, maar aandeelhouders. Dertig stuks in totaal die elk 250 euro bijdragen. Het volledige bedrag van 7.500 euro komt ten goede aan de goede doelen. Kosten voor de organisatie van het evenement nemen de Lions zelf voor hun rekening. Het idee van een plaatselijke ‘Ride’ en dito goede doelen vielen goed bij de sponsoren van 2018. Nagenoeg allemaal hebben ze ook dit jaar weer hun steun toegezegd. Daarom zijn inmiddels de meeste aandelen verkocht en nog slechts enkele beschikbaar.

Aandeelhouders

De huidige aandeelhouders komen voornamelijk uit Lelystad. In willekeurige volgorde zijn het: Protem, Giant, Burger Support, Spanhak, Crowe Foederer, Pronto, GSF Glasgroep, Kam & Bronotte, Okkerse & Schop, Multi Elektrotechniek, Schrijver bedrijfsverzekeringen, Berrico Foodcompany, Brood en Brood- en Banketbakkerij Prins, Kerngezond, Binnemagroep, Debby’s Haircollection, Content Coalitie, Ready for Living, Delifrance, restaurant Applaus, Aviocom, Tenniscollege Flevoland, restaurant de Brass, Rovake en Compri.

De ontwikkelingen van de Lions Charity Ride zijn te volgen op Facebook.