Collecte voor Hospice Dronten brengt twaalfduizend euro op

Dronten - De collecte die voor het Hospice Dronten is gehouden in Biddinghuizen, Dronten, Swifterbant en het buitengebied van de gemeente heeft totaal 12.000 euro opgebracht. ‘Een geweldig resultaat, boven verwachting,’ laat de stichting Vrienden van het Hospice Dronten weten.

Ruim 125 collectanten

Minimaal honderd collectanten. Dat was de inzet van de Vrienden van het Hospice voor de jaarlijkse huis-aan-huis collecte. Dat is meer dan gelukt. Ruim 125 collectanten hebben zich ingezet om deze collecte tot een groot succes te maken. ‘Het is voor ons als bestuur fantastisch om te ervaren dat zo’n grote groep vrijwilligers spontaan de handen uit de mouwen steekt om ons hospice te ondersteunen,’ aldus Koos in ’t Hout, voorzitter van het bestuur van de stichting.

Online betalen

Nieuw dit jaar was dat mensen snel en eenvoudig online konden betalen. Via een QR-code op de collectebus werden ze naar de collecte-pagina van het Hospice geleid. Door hier een bedrag in te vullen en dit af te ronden via de iDeal-functie van de bank-app kon gedoneerd worden. Van deze mogelijkheid werd door ongeveer honderd mensen gebruik gemaakt en hierdoor werd er nog meer uit de collecte gehaald.

‘Wat een supermooi bedrag hebben we met elkaar opgehaald’. ‘Iedereen heel veel dank voor zijn/haar inzet en betrokkenheid.’ Zo luiden enkele uitspraken van bestuursleden van de Stichting Vrienden van het Hospice Dronten.

Waardering

De opbrengst geeft aan dat het hospice en de inzet van vrijwilligers hierbij door de Dronter samenleving gewaardeerd wordt. Veel inwoners kennen het hospice, hebben mogelijk ervaringen in familie- of kennissenkring. ‘Hierdoor werd er gul gegeven en dat resulteerde in dit prachtige resultaat,’ aldus Dick Zoeteman en Rijk Doeze Jager die samen de organisatie van de collecte op zich namen.

Wie de collectant heeft gemist en alsnog een bijdrage wil overmaken kan dit doen via de site www.hospice-dronten.nl/doneer