Scholen fietsen tegen kanker

Lelystad - Op de markt in de Gordiaan in Lelystad wordt zaterdag 25 mei een actie gehouden om aandacht te vragen voor Flevoland Fietst Tegen Kanker.

Docenten en leerlingen van diverse scholen in Lelystad en Almere houden tussen 06.00 en 18.00 uur onder andere een aantal fietsen op gang. Meer informatie over het project staat op www.fftk.nl.

Acties

Gedurende het hele jaar houden scholieren acties om geld in te zamelen voor de stichting Alpe d’HuZes. Dit jaar is het al de zevende keer dat er verschillende scholen meedoen met het project Flevoland Fietst Tegen Kanker.

Vrijwilligerswerk

Op 31 mei vertrekken er leerlingen van drie scholen uit Lelystad en Almere naar Frankrijk. Onderaan de Alpe d’Huez zullen zij hun tent opbouwen en zich klaarmaken voor een week waarin vrijwilligerswerk voorop staat. Om te ervaren wat is het om te moeten strijden, gaan de leerlingen de zondag voor Alpe D’Huzes zelf op de fiets de berg beklimmen. De afgelopen weken hebben zij hard getraind en zijn klaar om de strijd met de berg aan te gaan.

www.fftk.nl