Seabottom 2019 wordt een funky editie

Lelystad - Seabottom wordt in 2019 een funky editie. Zaterdag 25 mei is het op vijf podia in Agora broeierig en opzwepend. maar ook cool en funky.

DJ Brand & Jan

Het duo DJ Brand & Jan on Sax doet de temperaturen in Restaurant Applaus stijgen. DJ Brand Rose is niet een gemiddelde Tech House-, Jackin' House- en Disco-provider. Er is geen enkele manier waarop zijn energie het publiek niet beïnvloedt als hij en zijn deuntjes speelt. Funky soulvibes in combinatie met klassiekers en enkele serieuze Tech House-knallers zorgen ervoor dat het publiek besluit pas drankjes te halen na zijn set en niet tijdens zijn live performance. Jan ‘on Sax’ van Oort Jan groeide op in Uden, een omgeving met veel getalenteerde muzikanten. Hij trad op met Hans en Candy Dulfer en vele andere bekende musici uit binnen- en buitenland. Jarenlang trad Jan met zijn band op op het populaire Caribische eiland Curaçao. Hij produceerde zijn eigen CD 'The Voice Inside', die uitstekende recensies kreeg. Tegenwoordig treedt Jan over de hele wereld op met zijn Saxophone Jazzlounge Tour en heeft hij zijn eigen band LepR met Juan en Ferry Lagendijk (Gare du Nord).

Docentenband Kubus

De docentenband van de Kubus speelt stukken die ze ook tijdens jamsessies speelt. De band is ontstaan vanuit het initiatief van De Kubus en saxofonist Willem Hellbreker om op de Kubus een jazzafdeling te starten. Theater Posa in Lelystad, waar Willem maandelijks jazzconcerten organiseert, bleek ook een zeer geschikte plek om jamsessies te houden. Elke tweede zaterdagmiddag van de maand kunnen beginners, gevorderden én professionals hier aanschuiven en meespelen.

Solid Big Band

De Solid Big Band won het Big Band Festival 2018 in Lelystad en veroverde daarmee een speelplek op Seabottom 2019. De bigband is een Gemertse bigband die in 1990 is opgericht als The Talk of the Town. De Solid Big Band staat onder leiding van jazztrompettist Richard Beeren. Het orkest treedt regelmatig op in en om Gemert, maar was ook te horen op muziekfestivals in onder anderen Eindhoven, Valkenswaard, Oostende, Genk, Hasselt, Zeebrugge en Heerlen. Op de Euregio Bigband Contest in Enschede behaalde de bigband in de categorie Amateur Bigbands een eervolle tweede plaats.

Meer informatie over het programma en de kaartverkoop op seabottom.nl.