Lelykracht haalt voorronde NK Stoepranden naar Lelystad

Lelystad - Om het stoepranden weer op de kaart te zetten houdt Jantje Beton dit jaar voor de derde keer de Nederlandse kampioenschappen stoepranden. De Lelystadse voorronde is op woensdag 26 juni. Iedereen vanaf 6 jaar kan zich inschrijven.

Wat is stoepranden

Stoepranden is een balspel waar veel generaties mooie herinneringen aan hebben. Sinds halverwege de 20e eeuw wordt er in Nederland en ver daarbuiten (onder andere Barcelona) gestoeprand. Het spel wordt officieel gespeeld op een straat met rechte trottoirbanden. Je speelt het met zijn tweeën door met een bal de stoeprand te raken en daarna weer op te vangen. Daarmee verdien je punten. Het mooie is dat het een spel is voor iedereen, jong en oud, en sinds we mobiele stoepranden hebben (jawel, van plastic) kan het spel overal veilig gespeeld worden.

Finale

De finale van het NK Stoepranden 2019 wordt georganiseerd door Jantje Beton en de buursportcoaches van gemeente Amersfoort. Ook in Lelystad tijdens de voorronde op 26 juni kun je een plekje voor deze landelijke finale veroveren in Amersfoort op 22 september.

Inschrijven

Het spel stoepranden is voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Inschrijven kan voor twee leeftijdscategorieën: 6 tot en met 11 jaar en 12 jaar en ouder, ook volwassenen dus. Er wordt gestart met een poulefase (poules van 4), waarna de beste spelers doorgaan naar knock-outwedstrijden. Van de 10 poules per leeftijdscategorie gaan de beste 8 nummers 1 door naar de kwartfinales. Zij zijn ook gekwalificeerd voor de landelijke finale in Amersfoort op 22 september 2019. 

Meer informatie en inschrijven via Lelykracht.nl