Pieperprijsvraag van Harry's Farm: een jaarlijks terugkerend fenomeen

Swifterbant - Harry's Farm in Swifterbant houdt voor de achtste keer de Pieperprijsvraag. Ieder jaar bij het afleveren van de aardappelen rijzen de vragen: 'Hoeveel aardappels liggen er nog in de schuur? Hoeveel vrachtwagens moeten we nog bestellen?'

Halverwege het afleveren heeft akkerbouwer Harry Schreuder een foto gemaakt van de aardappels die dan nog in de schuur liggen. Aan de deelnemers van de prijsvraag de taak om te schatten hoeveelheid bruto kilogram aardappelen dan nog in de schuur ligt.

De Pieperprijsvraag is zondag 12 mei van start gegaan en loopt tot zaterdag 25 mei 12.00 uur. 'Wat in 2012 is begonnen als ludieke actie is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend fenomeen. In 2018 waagden 1305 mensen een gokje via diverse sociale-mediakanalen en de e-mail. Om deze explosieve groei van deelnemers beter te kunnen stroomlijnen heb ik een website laten maken voor de Pieperprijsvraag. Deelnemers kunnen nu op de website laten weten hoeveel kilo men denkt dat er nog ligt', vertelt Harry Schreuder.

Promotie van de landbouwsector

In het wedstrijdformulier is ook een mogelijkheid om nog iets aan Harry te vertellen. “Ik ben een jonge boer en volg je site al enkele jaren met veel enthousiasme.” “Je promoot de sector op een leuke manier!” “Superleuke website heb je, waar ook mensen die niet veel van landbouw begrijpen toch begrijpelijke informatie krijgen.” “Weer een mooie promotie van de akkerbouw.” Het doet goed dat de wedstrijd enorm wordt gewaardeerd. De deelnemers komen uit heel Nederland en Europa, maar ook ver daarbuiten. Wie gaat er dit jaar met de felbegeerde beker en bodywarmer vandoor? Dit jaar zijn er ook nog eens drie menubonnen te vergeven!

Wie ook een gokje wil wagen kan terecht op www.pieperprijsvraag.nl. Naast de foto van de laatste vracht aardappelen die nog in de schuur ligt en het wedstrijdformulier kan men daar ook terecht voor een stukje historie van de prijsvraag.