Meerpaalplein wordt één grote speeltuin voor jong en oud

Dronten - Op woensdag 12 juni, tijdens Buitenspeeldag XL, wordt het hele Meerpaalplein in Dronten omgetoverd tot één grote speeltuin voor jong en oud. 'Dit jaar hebben we voor allemaal nieuwe stormbanen gekozen en daardoor een komt er een geheel nieuw parcours', aldus mede-organisator Aylin van Duinen.

In de middag kunnen liefhebbers (jong en oud) de stormbanen trotseren, maar er zijn ook oud-Hollandse spellen en er kan gesjoeld worden. In de avond kunnen jongeren en volwassenen zich opgeven voor de stormbanenrace. De Buitenspeeldag XL is een initiatief van Stichting Het Boegbeeld, Samen Actief en De Meerpaal.

Buitenspeeldag

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Dronten geeft daar ook lokale invulling aan. Vanuit Sport in Dronten, het themaplan Gezonde Leefstijl en Jongeren Op Gezond Gewicht Dronten, wordt dit initiatief gestimuleerd, omdat voldoende sport en bewegen bijdraagt aan een goede gezondheid. 'De Buitenspeeldag wordt voor de derde keer georganiseerd en het belooft dit jaar weer net zo’n groot succes te worden als de afgelopen jaren’, aldus Pim van Manen, buurtsportcoach. Het evenement is gratis toegankelijk.

Team Challenge

In de avond kunnen liefhebbers zich met een team opgeven voor de Team Challenge. Dit is een race waarbij je als team de stormbanen in een zo snel mogelijke tijd trotseert. Je kunt je opgeven met een team van minimaal 5 en maximaal 8 personen. Voor het avondprogramma dien je je aan te melden.

Stuur je aanmelding vóór 10 juni naar a.vanduinen@meerpaal.nl onder vermelding van: teamnaam, aantal personen en naam en e-mailadres van een contactpersoon. Deelname is gratis.