Lelystadse scholen houden meeloopdag

Lelystad - De Lelystadse schoolbesturen zetten donderdag 20 juni de deuren wagenwijd open voor mensen die willen ervaren hoe het is om voor de klas te staan.

Actieplan

Tijdens de meeloopdag kunnen geïnteresseerden meelopen met leerkrachten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. De meeloopdag vloeit voort uit het Actieplan aanpak lerarentekort Lelystad'. Het college van Lelystad ondersteunt het plan en verschillende collegeleden lopen die dag ook mee in een klas. Ook raadsleden zijn uitgenodigd om deel te nemen.

Meekijken met de leerkracht

Geïnteresseerde inwoners uit de stad zijn van harte uitgenodigd om op 20 juni een dag(deel) mee te draaien op één van de Lelystadse scholen. Denk daarbij aan het meekijken met de leerkracht in de klas, of zelf de handen uit de mouwen steken en meedraaien met het programma. Zelf een lesje geven kan ook; alles is in overleg mogelijk. Omdat het om een unieke actie gaat om mensen te interesseren voor het onderwijs en daarmee als Lelystad iets te doen aan het lerarentekort, wordt de pers uitgenodigd om de dag bij te wonen en te verslaan.

Aandacht voor lerarentekort

Lelystad kampt met een flink lerarentekort. Een mooie opbrengst van de meeloopdag zou zijn dat Lelystedelingen zelf ervaren dat het leuk is om leerkracht te zijn en wellicht daardoor overwegen een stap te zetten richting het onderwijs. Het Lelystadse onderwijs heeft naast flinke uitdagingen ook veel pareltjes in huis; zoals heel sterke en betrokken docenten, prachtige onderwijsconcepten en enthousiaste klassen die een voorbeeld zijn voor de rest. Juist dat wil Lelystad op deze dag onder de aandacht brengen.

Aanmelden kan via de website van de gemeente Lelystad.