De Rede mag zich drie jaar lang Gezonde School noemen

Lelystad - De Rede in Lelystad haalde eind vorig jaar al de ‘gouden kantine-schaal’. Nu de school ook het vignet Gezonde School in ontvangst mag nemen, kan ze zich met recht een gezonde school noemen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Rede voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Verse producten en gezonde keuzes

In de schoolkantine werken de leerlingen volgens de ‘Richtlijnen Gezondere Kantines’ die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. In dit kader behaalde de school de gouden kantine-schaal. Dit betekent dat tachtig procent van het aanbod bestaat uit gezonde keuzes. Er wordt gewerkt met verse producten, zoveel mogelijk uit eigen tuin. Daarnaast wordt het drinken van water gestimuleerd binnen de school. In alle klassen is een centraal en hygiënisch watertappunt waar de leerlingen en medewerkers eenvoudig zelf water kunnen tappen.

Niet alleen in de kantine en keuken wordt gewerkt aan een gezonde leefstijl. Ook in de lessen besteden leerkrachten hier structureel aandacht aan. Naast de gouden kantine-schaal, heeft de school dan ook het vignet Gezonde School, met het themacertificaat voeding in de wacht gesleept. 

Kwaliteitskeurmerk

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van het themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

www.gezondeschool.nl