Social sofa verbindt bewoners Groene Velden

Lelystad - Op de Groene Velden in Lelystad staat sinds zaterdag een social sofa. De onthulling van de artistieke bank werd gedaan door wethouder Nelly den Os in aanwezigheid van een groot aantal buurtbewoners.

‘Om de mensen in de buurt beter te leren kennen, kwam ik op het idee van de social sofa’, vertelt initiatiefneemster Ina Sweep. In samenspraak met Mensen Maken de Buurt werd een plan van aanpak gemaakt en een geschikte plek voor de social sofa gezocht. Nu staat er op een mooie plek op de Groene Velden een prachtige bank, beplakt met ontelbare mozaïek steentjes.

Twee jaar werk

Wethouder Nelly den Os prees het doorzettingsvermogen van de initiatiefneemster en de bewoners die twee jaar lang elke week aan de bank hebben gewerkt. Naast een mooie bank als pleisterplaats voor bewoners, bezoekers en recreanten, is ook iets anders moois ontstaan. Een gevoel van saamhorigheid en een plek om elkaar te ontmoeten. Waarbij de kans groot is dat als er echt iets is, buren ook voor elkaar klaar kunnen staan. Dat is wat Mensen Maken de Buurt meerwaarde geeft.