Filmtheater Lelystad toont 'The Mule' in Agora

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 21 mei om 19.45 uur het Amerikaanse misdaaddrama ‘The Mule’ in het Agora Theater.

De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over het leven van Leo Sharp. Hij was gedecoreerd soldaat in de Tweede Wereldoorlog en werd daarna bloemist. Hij kwam echter in financiële problemen. Door Mexicaanse arbeiders liet hij zich overtuigen veel geld te kunnen verdienen met het smokkelen van drugs. Zo werd hij op 80-jarige leeftijd drugsdealer voor een Mexicaans drugskartel. In 2011 werd hij op 87-jarige leeftijd gearresteerd.

De film werd geregisseerd door Clint Eastwood (89 jaar), die ook de hoofdrol speelt. Eastwood maakt al sinds 1955 films. Zowel als regisseur (41 films), acteur (72), producent (45) en componist. Hij kreeg vier Oscars, onder meer voor ‘Million Dollar Baby’ en ‘Unforgiven’. Voor Eastwood is ‘The Mule’ zijn eerste film als regisseur/acteur sinds ‘Gran Torino’ (2008).

‘The Mule’ boeit van begin tot eind. Eastwood weet het karakter van Leo Sharp goed uit te diepen. Hij is onwetend, simpel. Hij mompelt, vloekt, gromt en snauwt. Maar je leeft met hem mee. Je blijft luisteren en kijken: een genot. Eastwood blijft cool.