Paarden Platform Lelystad en Schlepers Cultuurtechniek zorgen samen voor onderhoud ruiterpaden

Lelystad - Vrijwilligers van de stichting Paarden Platform Lelystad (PPL) zorgen voor het periodiek onderhoud van de ruiterpaden in de Lelystadse bossen. Vanaf dit jaar worden zij hierbij ondersteund door de firma Schlepers Cultuurtechniek die een professionele maaimachine ter beschikking stelt.

PPL-voorzitter Suzanne van der Laan: ‘De meeste werkzaamheden kunnen door onze vrijwilligers met eigen gereedschappen worden uitgevoerd, maar vanaf het voorjaar, als het gras weer hard gaat groeien, is ook de inzet van een professionele maaimachine noodzakelijk om de paden vrij te houden. De aanschaf van een maaier is een grote uitgave waar we niet zomaar het geld voor hebben. Als kleine stichting zijn we namelijk financieel volledig afhankelijk van de bijdragen van sponsors. We zijn daarom heel erg blij dat de firma Schlepers ons wil ondersteunen met een klepelmaaier, die we kunnen gaan gebruiken bij het onderhoud van de ruiterpaden'.

Ook Rudi Schlepers van de firma Schlepers is blij dat hij het PPL kan helpen. ‘Wij zijn al jarenlang op vele terreinen in Lelystad actief en we voelen ons daarom echt verbonden met de stad. Het is fijn dat we met de steun aan de ruiters en menners ook op deze wijze een positieve bijdrage aan Lelystad kunnen leveren'.