Gemeente Dronten geeft ongelukkige communicatie rond stop op studentenhuizen toe

Dronten - De gemeente Dronten betreurt de communicatie rond de stop op het verlenen van vergunningen voor nieuwe studentenwoningen in de woonwijken. Aeres Hogeschool Dronten reageerde eerder zich overvallen en gedupeerd te voelen door dat besluit. De gemeente heeft spijt betuigd.

Hoog bezoek

Aeres heeft haar ongenoegen in een brief aan de gemeenteraad geuit. Dat heeft ertoe geleid dat het voltallige college van burgemeester en wethouders is gaan praten met de directie van Aeres Hogeschool Dronten. En dat is een goed gesprek geweest, laat b+w weten aan de gemeenteraad.

Slechte timing

Het was met name het tijdstip van de mededeling over de vergunningenstop die Aeres dwars zat: net in de periode dat nieuwe studenten zich aanmelden voor het komende schooljaar. Dan is de boodschap in de media dat er geen nieuwe studentenhuizen bij mogen komen, geen prettige.

Het college geeft toe dat hierover van te voren afstemming had moeten worden gezocht met Aeres en dat de communicatie dus ongelukkig was. Tegelijkertijd geeft men ook aan dat het besluit van de vergunningenstop geen gevolgen heeft voor het huidige aantal studentenkamers in Dronten, en dat de aanvraag voor nieuwe studentenhuizen in de woonwijken zeer gering was. Bovendien belet het Aeres niet in het zelf ontwikkelen van plannen op de campus, haar eigen terrein. Dat blijkt ook, want Aeres liet vorige week weten daar 300 nieuwe studentenkamers te willen laten bouwen.

Lucht geklaard

In ieder geval heeft het gesprek de lucht tussen de gemeente en Aeres geklaard, blijkt uit de brief aan de gemeenteraad.