Van Travelling in Baroque naar Festival Via Musica

Lelystad - Na de elfde editie van Travelling in Baroque is het tijd voor verandering. Met de Barok als uitgangspunt heeft het Flevolands zomerfestival elf hele mooie reizen met het steeds groeiende publiek gemaakt.

‘Het reizen blijft en we nemen zeker geen afscheid van de onuitputtelijke bron aan muziek die de periode van de Barok ons biedt. Voor de komende jaren zetten we de grenzen echter open en gaan we op zoek naar nieuwe, bijzondere, onverwachte en de tijdloze wegen die muziek bewandelt’, vertelt voorzitter Jan Kreuter.

Via Musica

Uit een enquête onder vast publiek voor een nieuwe passende naam sprong ‘Via Musica’ er gelijk uit. Dit is letterlijk wat het festival gaat doen: het volgen van ‘De wegen van de muziek’.

Reis door tijd en ruimte

Een kijkje op de nieuwe website, www.festivalviamusica.nl, laat gelijk zien wat er van 8 tot en met 11 augustus 2019 te doen is. Het is een uniek festival op een unieke plek. Via Musica voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte. ‘Tijdens deze vierdaagse reis treffen we elkaar met de mooiste en verrassendste muziek van diverse eeuwen, in zeer uiteenlopende stijlen en met een zeer afwisselende bezetting. Concerten worden afgewisseld met film, poëzie en gastronomie.’

Deze reis vindt fysiek plaats naar alle bekende en onbekende plekken van Flevoland. ‘Reis mee, proef de sfeer van kwaliteit en kom binnen in de fantastische wereld van de muziek.’