Henrike Thuis zwemt tegen kanker

Lelystad - ​Henrike Thuis uit Lelystad duikt op zaterdag 22 juni bij Stavoren het water in om met Maarten van der Weijden 2 kilometer mee te zwemmen in het buitenwater. 'Meezwemmen voor de Maarten van der Weijden Foundation is voor mij een manier om me er niet bij neer te leggen dat kanker zoveel mensen raakt', aldus Thuis.

De betrokken Lelystedelinge maakte van dichtbij mee hoe groot de impact van kanker kan zijn en blijven op een gezin. 'Een goede vriendin verloor vier jaar geleden haar man aan kanker', vertelt Thuis. 'Zij en hun drie kinderen moesten afscheid van hem nemen. Hij was ook een goede vriend van ons en zijn ziek zijn en sterven maakte veel indruk op ons gezin. En zo zijn er meer mensen die een verhaal hebben waarbij ze geconfronteerd werden met deze verwoestende ziekte'.

Sprong in het diepe

Met haar deelname aan de Elfstedentocht hoopt Thuis zoveel mogelijk geld op te halen dat ten goede komt aan onderzoek om kanker te bestrijden. 'Zwemmen doe ik al van jongs af aan', vertelt Thuis enthousiast. 'Sinds deze winter zwem ik af en toe buiten. Dat vind ik geweldig. Toen ik op het journaal hoorde dat Maarten van der Weijden opnieuw een poging gaat doen om de Elfstedentocht te zwemmen met dit doel twijfelde ik geen moment. Ik besloot de sprong in het diepe te maken'.

Sponsoren

Wie Henrike Thuis wil sponsoren kan meer informatie vinden op: www.11stedenzwemtocht.nl. Thuis zwemt onder de naam ‘Fets’, deze naam verwijst naar haar overleden vriend. Elke euro die gestort wordt komt ten goede aan onderzoek om kanker te bestrijden.