Commissie SVL komt met eigen website

Lelystad - Naar aanleiding van de ontwikkelingen binnen SV Lelystad heeft de commissie 'Toekomst van sv Lelystad '67' een eigen website gelanceerd: www.detoekomstvansvlelystad.nl.

Geen toegang tot officiële website

Reden hiervoor is dat de commissieleden geen toegang hebben tot de officiële website van sv Lelystad'67 om daar de leden te informeren. Ook heeft de commissie geen mailsysteem waarmee alle leden kunnen worden bereikt.

Op de eigen website zet de commissie informatie om te zorgen dat ‘de leden goed geïnformeerd zijn in het proces ten behoeve van de toekomst van sv Lelystad '67’.

Vertrouwen opgezegd

Een aantal verontruste leden van de vereniging zegde eerder het vertrouwen in het huidige bestuur op. Deze leden vormden een voorlopige werkgroep die tot doel heeft de vereniging te behouden en weer gezond te maken. De werkgroep wil dat de nog zittende bestuursleden een bijzondere algemene ledenvergadering uitschrijven en hun functie beschikbaar stellen zodat een interim-bestuur de gelegenheid krijgt om een nieuwe organisatie neer te zetten en nieuwe bestuursleden voor te dragen.

Financiële problemen

Eind vorig jaar werd bekend dat SV Lelystad diep in de financiële problemen zat onder meer door een stagnatie in de groei van het aantal leden. Daardoor kon de vereniging de kosten van de huur van een deel van de accommodatie al enige tijd niet meer ophoesten. Het bestuur klaagde destijds over een gebrek aan hulp door de leden. Na enkele oproepen kwamen er veel positieve reacties en eind januari kon het bestuur, dat toen nog bestond uit drie leden, weer worden uitgebreid naar in totaal acht personen en waren veel mensen bereid om te helpen. Die situatie duurde echter slechts enkele weken. Bestuursleden legden hun functie om verschillende redenen neer en leden trokken hun aanbod om te helpen in.

Reddingsplan

Omdat velen binnen de club vrezen voor het einde van SV Lelystad is het initiatief genomen om een reddingsplan op te stellen. Daarin is voor de huidige bestuursleden geen plaats meer.