Aeres laat 250 nieuwe studentenkamers bouwen op campus

Dronten – Aeres Hogeschool Dronten gaat woningen laten bouwen voor 250 studenten op de Campus. Daarover heeft men de buurt geïnformeerd. De campus biedt nu plaats aan 350 studenten.

Dringend behoefte

Aeres heeft dringend behoefte aan extra studentenwoningen. De hogeschool groeit en biedt het komende schooljaar plaats aan 2.300 studenten. Dat zijn er 150 meer dan nu. Een groot deel van hen woont in Dronten.

Aeres neemt nu zelf de regie in handen om extra huisvesting voor de studenten te creëren. Men zegt zich daartoe gedwongen te voelen, omdat de gemeente een stop heeft aangekondigd op extra studentenwoningen in de woonwijken. Aeres voelde zich eerder door dat besluit overvallen.

Nieuw beleid

De gemeente werkt met allerlei bij studentenhuisvesting betrokken partijen, waaronder ook Aeres Hogeschool Dronten, aan nieuw beleid voor studentenhuisvesting. Omdat er in bepaalde wijken veel overlast wordt ervaren van met name gewone huizen die worden verhuurd aan studenten, wordt er nu vooral ingezet op grootschalige huisvesting om de campus.

Tot dat nieuwe beleid er is, mogen er geen nieuwe studentehuizen in de woonwijken bijkomen. Om te voorkomen dat de boel straks dichtslibt en studenten geen woonruimte kunnen krijgen in Dronten, heeft Aeres nu zelf de regie in handen genomen.

Samenwerking

Aeres gaat de woningen niet zelf bouwen, maar heeft daarvoor een deal gesloten met een Veluwse bouwcombinatie. Eerder nog werkte men bij de bouw van nieuwe studentenwoningen samen met woningcorporatie OFW.

Nog voor het nieuwe schooljaar moeten er 50 extra studentenkamers gebouwd zijn op de campus. Daarna worden er nog eens 200 woonruimtes gebouwd, verdeeld over 17 woningen van drie verdiepingen. Die moeten er in het najaar staan. Het Veluwse vastgoedbedrijf gaat de woningen bouwen, verhuren en onderhouden.