Beleef de stad op een step van Steppin Lelystad

Lelystad - Sinds kort is het mogelijk om Lelystad te ontdekken met een stoere Kickbike step van Steppin Lelystad. Met het concept ‘Beleef Lelystad per Step’ voegt Steppin Lelystad iets toe aan het bestaande aanbod vrijetijdsbestedingen.

‘Huur een step en laat je verrassen door Lelystad, dat kan echt’, aldus Liselot van Steppin Lelystad.

Enthousiasme

Op 13 april opende Steppin Lelystad officieel haar deuren en daarna is het hard gegaan, zegt Liselot nog een beetje beduusd. ‘Ik had niet verwacht dat het zoveel enthousiasme zou losmaken. Van alle kanten ontvang ik positieve reacties en zien mensen mogelijkheden met de steps. Het is echt ontzettend leuk.’

Een prima verhaal

Het concept is bedoeld als vrijetijdsbesteding om Lelystad te beleven. ‘Lelystad groeit en bloeit en heeft heel wat mooie plekken waar nog veel te weinig mensen van op de hoogte zijn. Er is veel groen, natuur en goed onderhouden paden waarop het prima steppen is. Het wordt tijd dat duidelijk wordt dat een negatief imago echt niet meer bij deze stad past. Het verhaal van Lelystad is een prima verhaal’, vertelt Liselot.

Werkeiland

‘Het verhaal van Lelystad gaat over pionieren, nieuw land en ondernemen. De ontstaansgeschiedenis is uniek en bijzonder, daar mogen we best trots op zijn. Het beleven van het verhaal kan prima met de step. Bijvoorbeeld op het werkeiland, waar Lelystad begonnen is. Er zijn daar dingen te zien die herinneren aan de begintijd waar je met de step heel dichtbij kan komen.’

Stimuleringsregeling

Omdat ‘Beleef Lelystad per Step’ het Lelystadse verhaal beleefbaar maakt, hebben de gemeente Lelystad en ook de provincie Flevoland het initiatief omarmd. Om Steppin Lelystad aan te moedigen is het concept gewaardeerd met een bijdrage vanuit de stimuleringsregeling vrijetijdseconomie.

Daarmee is absoluut niet gezegd dat het concept alleen voor toeristen interessant is. Zeker ook voor de inwoners van Lelystad zijn de steps bedoeld. In je vrije tijd door de natuurgebieden van Lelystad steppen is heerlijk ontspannend. Met de wind door je haren bekijk je je woonplaats een paar kilometer van huis toch echt anders. ‘Ik heb het zelf meegemaakt’, zegt Liselot, ‘dat je denkt; wat is het hier mooi! Dat wist ik helemaal niet!’

Gratis halen en brengen in Lelystad

Het beleven van Lelystad per step kan op ongeveer elke gewenste plek beginnen en eindigen. ‘Door de flexibele insteek is het niet noodzakelijk om een rondje te steppen. De steps kunnen na afloop op een andere plek dan het startpunt ingeleverd worden. Welke route het meest geschikt is, hangt af van de wensen en de beschikbare tijd. Ik denk daar graag in mee.’ Op afspraak levert Steppin Lelystad tot maximaal zestien steps. De haal- en brengservice in Lelystad is gratis.

Goede workout

Steppen is niet alleen heel gemakkelijk, het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Een uurtje steppen is een goede workout, je wordt er fit van en je conditie gaat met sprongen vooruit. Al na een paar keer kun je twee keer zo lang en twee keer zo ver steppen als in het begin. Het is de afwisseling van het afzetbeen waardoor de beweging makkelijk vol te houden en minder vermoeiend is dan bijvoorbeeld hardlopen. Ook voor beginnende sporters en voor mensen die herstellen van een blessure is steppen een optie.

Kortom de step is heel veelzijdig en ‘Beleef Lelystad per Step’ is voor veel mensen toegankelijk. Ook benieuwd of steppen iets voor jou is, kijk dan op de site www.steppinlelystad.nl of neem direct contact op met Steppin Lelystad, 06 43784848.