Literair café in Lelystad met Auke Hulst

Lelystad - In de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad wordt woensdag 15 mei om 20.00 uur een literaire avond gehouden met schrijver Auke Hulst.

De bibliotheek is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van de bibliotheek of op de avond zelf aan de zaal. Leden van de bibliotheek krijgen korting. Voor Vrienden van de Bieb is de toegang gratis. Zij dienen echter wel een toegangskaart te reserveren aan de balie van de bibliotheek of via www.flevomeerbibliotheek.nl. Uiteraard zijn er boeken van de auteur te koop en is er een signeersessie.

Van Auke Hulst verschenen inmiddels zes romans, één verhalenbundel en drie non-fictie titels. Zijn jeugd was de inspiratiebron voor zijn derde roman ‘Kinderen van het Ruige Land’. Hiervoor ontving hij de Cutting Edge Award 2013, de prijs voor het Beste Groninger Boek. Zijn vierde roman ‘Slaap zacht, Johnny Idaho’ werd in 2015 bekroond met de Harland Awards Romanprijs. Dit boek bespreekt hedendaagse thema’s als economische apartheid en mind control en koppelt deze aan menselijke gevoelens als liefde, wraak, angst voor de dood en de hunkering naar het eeuwige leven.

Het jaar daarop sleepte Hulst opnieuw de Harland Awards Romanprijs in de wacht voor zijn vijfde roman ‘En ik herinner me Titus Broederland’. Met ‘Motel Songs’ schreef hij een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. Hij ontving hiervoor in 2018 de Bob den Uyl-prijs. Eind 2018 verscheen zijn laatste boek ‘Zoeklicht op het gazon’. Hulst onderzoekt in deze roman de mysterieuze verdwijning van vicepresident Richard Nixon in 1960. Op intelligente wijze beschrijft hij de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Het resultaat is een historisch psychologisch portret dat uiterst actueel is.

Auke Hulst werd geboren in 1975 in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Hulst is naast schrijver ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist. Daarnaast is hij muzikant. Hij maakte onder andere bij zijn roman ‘Wolfskleren’ het soloalbum ‘The Hidden Shape’. Ook voor zijn reisboek ‘Motel Songs’ maakte hij een album. Hij is de voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes, die in 2012 debuteerde met het album ‘Beter Dan Niets’. In 2014 verscheen het tweede album ‘Dokter Toestel’.