Seabottom 2019: feestje op vijf podia

Lelystad - Seabottom, zaterdag 25 mei in het Agora Theater, wordt een feestje op vijf verschillende podia, met muziek variërend van soul tot jazz en van blues tot funk.

Er zijn optredens van onder anderen The Aretha Franklin Experience, The Legends - met een ode aan James Brown, Marvin Gaye en Stevie Wonder, Jennie Lena, Amy Winehouse tributeband, Hans Dulfer ft. Donna Alberti en Deborah J. Carter.

Hans Litz

Jazzfunkfluitist Han Litz is van vele markten thuis, maar een optreden slaat hij nooit af. Zeker niet als hij de toon kan komen zetten. Dit doet hij niet alleen voor een Nederlands publiek. Sinds Litz in 1998 summa cum laude afstudeerde aan het Amsterdamse Conservatorium heeft hij veel tijd op internationale podia doorgebracht, van Jakarta tot Warschau, Rome en Berlijn. De ‘sambajazzfunkfluitist’, zoals hij doorgaans wordt genoemd, voelt zich thuis in vele genres en stijlen. Als fluitist zoekt hij graag de crossover tussen jazz en clubmuziek. Crossover is ook in de Han Litz Group een essentieel thema, waarin door hem gecomponeerde stukken uitgediept worden en zijn eclectische mede-musici volledig tot hun recht komen, zowel begeleidend als tijdens hun excellerende solo’s.

Kat & the Cats

Ook op Seabottom te zien en te horen is Kat & the Cats: een schitterende stem begeleid door de warme klanken van hout en snaren. Een akoestisch eerbetoon aan de tijdloze parels uit de pop, soul en jazz. Een swingende sfeer met een glimlach op ieders gezicht. Een mooi lied vertelt ons een verhaal dat iedereen begrijpt en geraakt wordt in ons hart. Elk moment heeft zijn eigen lied. Kat & the Cats speelt ze allemaal.

‘Jazz & Whisky’

Dat Seabottom dit jaar meer te bieden heeft dan muziek alleen - en daarmee een echte festivalbeleving neer weet te zetten - belooft het randprogramma. Zo zijn er foodtrucks en vertelt Hans Offringa verhalen over ‘Jazz & Whisky’ en whisky´s laten proeven. Sigarenliefhebber, vakidioot en Habona-specialist Ronald Riecker van Primera Riecker in ´t Lelycentre vertelt alles over de beste sigaren.

Kunstenaar Marco Goudriaan maakt de mooiste portretten op diverse houtsoorten via zijn eigen techniek, waarbij hij gebruik maakt van gasbranders en brandvrije pasta. Uit zijn werk spreekt een duidelijke liefde voor muziek en muzikanten.

Een oldschool knip- of trimbeurt verzorgt Barbershop DYZL. JC Kristy Hartmann is een professionele Master Barbier en haarstylist, afgestudeerd in Canada. Met meer dan 32 jaar ervaring beheerst ze de skills tot in de puntjes en heeft ze deelgenomen aan verschillende beurzen en tentoonstellingen wereldwijd.

Meer informatie op www.seabottom.nl.


Gerelateerd nieuws