Wim Schaap nieuwe hoofdtrainer asv Dronten

Dronten - Wim Schaap wordt de nieuwe trainer van asv Dronten. De 63-jarige oefenmeester uit het Friese Noordwolde wordt de opvolger van Jan Vlap die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij asv Dronten. Schaap tekent voor één seizoen.

De technische commissie van asv Dronten is blij zo’n ervaren trainer die het komende seizoen de jeugdige A-selectie onder zijn hoede neemt. Schaap staat bekend als een no nonsens trainer die het uiterste van zichzelf, het elftal en de staf vraagt. Of dit vanuit de eerste of of tweede klasse gebeurt, is even afwachten.

Verleden Wim Schaap

Als voetballer speelde Schaap tussen 1973 en 1991 voornamelijk voor Wilhelmus in Den Haag. Aad de Mos en Cor Pot zijn enkele namen waaronder hij trainde. Na zijn actieve voetbalcarrière startte Schaap in 1992 als trainer bij DWO. Vervolgens trainde hij een aantal clubs in Den Haag en de Bollenstreek. Hier heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend. Schaap is onder andere trainer geweest van FC Lisse, Rijnsburgse Boys, Vitesse Delft, Tonegido, Haaglandia en Nieuwenhoorn. Tot de winterstop zat hij als assistent-trainer op de bank bij Katwijk maar nadat het contract met de hoofdtrainer tussentijds werd opgezegd was hij solidair met de trainer en leverde zijn contract ook in.  Met FC Lisse werd hij in het seizoen 2000 – 2001 algeheel zaterdagkampioen.

Schaap is momenteel in het buitenland. Het echte kennismaken met asv Dronten moet dus nog even wachten.

Laatste wedstrijden

De komende wedstrijden is het alle zeilen bij zetten voor het 1e elftal. Er is veel vertrouwen dat Jan Vlap, zijn begeleiding en het 1e elftal er alles aan doen om asv Dronten eersteklasser te laten blijven.