Overval op Albert Heijn in Kempenaar; politie zoekt twee verdachten

Lelystad - De Albert Heijn in de Kempenaar in Lelystad is donderdagavond rond 20.45 uur overvallen door twee jongemannen. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

De twee overvallers kwamen in donkere kleding met sportschoenen aan de supermarkt binnen. Ze bedreigden het personeel met een mogelijk vuurwapen en gingen er nog geen minuut later rennend met nog onbekende buit vandoor richting het Karveel. De politie zocht onder meer met een helikopter en een speurhond naar de verdachten. Ondanks deze zoekactie werd het duo niet aangehouden.

Signalement daders

De eerste dader is een jongen met een slank postuur, ongeveer 1.80 à 1.90 meter lang, hij droeg een zwart vest met op de capuchon een kleine blauw/paarse opdruk.

De tweede dader is een jongen met een normaal postuur. Hij is kleiner dan zijn handlanger; ongeveer 1.70 meter. Ook hij had een zwart vest met capuchon aan. Beide daders droegen gympen.

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek en zoekt getuigen die de overvallers ergens tijdens hun vlucht hebben gezien, al dan niet met een voertuig. Ook mensen die in de omgeving van de supermarkt vóór de overval iets verdachts hebben gezien, worden gevraagd zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Eerder op de avond werd een overvalpoging op snackbar Lelyhof aan het Noorderwagenplein verijdeld door omstanders. De twee 16-jarige daders werden overgedragen aan de politie.